31 maj

Förbereder stort kalas och rider in hästar :)
Fullt upp är det i alla fall och vi har tur med vädret :P
Hästarna är snälla och sköter sig så det blir väl hemresa snart :/ Det är lite trist när man har fått ett fint förhållande till dem. Men det kommer fler att få förhållande till, så det jämnar snart ut sig.

30 maj

ELDA :)
Inget blåsväder idag! Här ska eldas skräp så det står härliga lågor till...

Idag kommer hästägare som ska instrueras om hur hästen vill ha det på marken och vid uppsittning m.m.

29 maj

Har ägnat dagen åt att träna hästar och få ordning på gården.
Skönt!
Kent har kört röjsågen och vi har flyttat redskap. Lagt stora vedkubbar snyggt och prydligt vid vedhögen för att senare huggas för hand (inte mitt jobb). Det ser genast lite trevigare ut nu :)
I morgon kommer vi att fortsätta med städningen på gården. Elda skräp, samt bygga lite grejer som kan vara bra att ha om det regnar när vi ska grilla vid vår grillplats och göra nya sittplatser :)

Ännu mer 28 maj :)

Det går otroligt bra för mina gästhästar nu!
De har verkligen landat både till kropp och själ. Vi gör nya saker i stort sett dagligen och istället för att bli upprörda och fly från eländet så är de med på noterna båda två.
Den första tiden med nya hästar så frågar jag mig alltid varför jag ger mig in i det, gång på gång. Men efter ett tag när de blir så bra :) då vill man inget hellre än att göra om det igen :)

Idag har jag och en liten tös fått se en älg som sprang framför oss i trollskogen när vi var ute på en ridtur. Det är alltid lika mäktigt att se och speciellt för ett litet barn.

28 maj

Jag får väl lov att säga att frisyren blev till det bättre :) Å andra sidan är det svårt att misslyckas när det är så katastrofalt som i mitt fall, he, he.

Igår fick Kent och jag tid över så vi kunde ta en fin ridtur framåt kvällen. På bilden har vi stannat och låter hästarna få äta lite gräs på ett hygge. Vi red lite "bushriding", typiskt Kent:) han tar oss ut i skogen där det inte finns stigar. Men han känner till skogen så vi kommer alltid ut på kända marker igen.

27 maj


Idag blir det egenvård:)
Ska försöka få lite ordning på kalufsen, det är ingen ordning på den. Ingen prioritet på det egna utseendet :/ Ska bli intressant att se hur hon lyckas med det, frisserdama ;)
Sedan blir det foderjobb. jag har inte hunnit gå igenom leveransen ännu :( och det kommer kunder idag och ska hämta det de beställt, hur ska det gå?
Dä årner sä :)
På eftermiddagen blir det ridlektioner och träning av hästar.
Ser ut som att den här dagen blir lika fullspikad som vanligt :)
See you!

26 maj, inget blåsväder :)


Har pysslat med lite av varje idag! Ca 12 timmar ute i det fina vädret :) Det här är bilder från några av gårdagens övningar.

Idag har vi inhandlat mer hö och tränat hästarna. Dagarna har för få timmar :)

25 maj, i blåsväder

Är det nåt jag avskyr så är det blåst :( Från att vara lagom yr i bollen vanligtvis, blir jag totalt yr i mössan när det blåser halv storm. Men, men vad kan man göra mot vädergudarnas makt? Itte nöe!
Jag har fått jobba på ändå!
Varmblodsstoet är så duktig nu för tiden :) Idag gick hon helt in i transporten och stod där lugnt en stund innan jag backade ut henne igen :) I vår roundpen var hon också duktig och jag kunde hänga lite på henne idag från båda sidor.
Quarterstoet skötte sig också exemplariskt :) Det rullar på bra det här!
3 av våra hästar blev ridna idag.
Ha dé!

24 maj, sommarhagar


När jag borstade tänderna i morse var den här godingen i handfatet :) lite suddig, men fin ändå, jag fattade inte hur jag skulle ställa in kameran, så det blev som det blev :)
Idag har jag tränat hästar, byggt staket till en av sommarhagarna, klippt gräs, Kent har hjälpt mig med att sladda ridbanan och vår roundpen, handlat och grillat korv. Det får väl anses som en bra dag där vi fått mycket gjort :)
Kent har varit borta hela helgen och varit på föreläsning om vildhästhovar, en professor från Australien har studerat "brumbies" i olika terräng. Det var mycket lärorikt!

23 maj, ännu en hästig dag :)


Indigo har gjort sin premiärrunda i vår roundpen med sadel på. Det var lite häftigt tyckte hon. Men hon kom fort underfund med vad jag begärde av henne :) Duktig tjej det här!
Alla hästar har varit lite röriga idag:/ Blåsväder hela natten och väderomslag kan vara en orsak kanske!
Jag har hunnit rida 3 hästar och tränat 2 idag.

22 maj


Så här tänkvärt är det för hästen när det går upp för den vad det är jag vill att den ska göra:)

Aha, du menar så här! Det är bäst att riktigt känna efter vad det är man står på.

Sådär ja :) Värre var det inte. Allt tog ungefär 15 min så hade hon förstått uppgiften och hon gjorde det utan att försöka komma undan en enda gång :) Puss på dig Indigo, du är bäst!

21 maj


Idag har vi tränat på nya fållor!

Hon är så duktig nu och tar det hela med ro :) Stor skillnad på hur det var för bara ett par dagar sedan. Nu går hon lugnt in och står kvar till jag ber henne backa ut igen. Idag var hon inne i transporten halvvägs och jag backade ut henne lugnt och fint flera gånger.

20 maj


Idag har jag fortsatt med ridning på quartern och transportträning på varmblodet. Det har gått strålande för båda hästarna :)
Det är så himla kul när det händer så mycket positiva saker med hästarna. Det är svårt att hejda sig när det går framåt med stormsteg. Men det är så viktigt att sluta när det går som bäst :)

Så här reagerar hästen efter dagens övningar, det är mycket spänningar som ska ut här :)

19 maj

Idag har fortsatt med trängselövningar och skickat genom olika fållor samt andra hemskheter. Det gick mycket bättre idag. Varmblodet tror hela tiden det värsta och gissar i förväg vad som ska hända. Så mitt jobb i det här fallet är att få henne att ta saker steg för steg och vara lugn hela tiden. Men det går bättre och bättre och idag presenterade jag transporten för henne och hon kunde gå upp på rampen och backa ner igen utan panik :)
Quartern har jag ridit idag för första gången :)

18 maj

Skriver lite sent, men bättre sent än aldrig:)
Dagen blev lång och det har varit fullt upp. Började dagen med träningshästarna. Det var några dagar sedan sist så jag repeterade och lärde dem lite nya saker och det gick bra. Ser bra ut inför morgondagens övningar.
Jag har haft lektioner och hunnit med att rida ett par hästar också. Vi har sett en räv och ett rådjur i skogen idag.
Sedan blev det trädgårdsarbete framåt kvällningen.
Kent har verkat 17 hästar idag på sin runda och kommer hem sent i natt. 
Nu blir det natta för mig:) 

17 maj, Norges nationaldag!


Grattis Norge!
Idag blev vi äntligen klara med veden:)
Nu ska jag strax åka till Norge och hjälpa till med att fira deras nationaldag. Det ska bli moro!

Lastningskurs 22-23 maj

Ingen är anmäld ännu på kursen där jag hade tänkt att lära ut hur man får en lättlastad häst :/
Det hade jag inte förväntat mig heller ;) För de som har lastproblem de tar sig ju inte ens hit :P
Men det var i alla fall intressant att prova :)
Det är värt varenda krona att få en häst som vill åka transport och att den själv vill gå in i den.


16 maj, regn, men väldigt varmt!

Idag blir det till att jobba med veden så det blir klart inför vintern.
Det regnar ute och det är varmt. Igår åskade det för första gången i år. Det kom ett muller långt borta.
Undrar om det är något sånt på gång idag med :/
Jag ser att vår sådd börjar ta sig nu, så regnet var nog ändå ganska välbehövligt.

Nu finns det ingen återvändo, på med allt vad regnkläder heter och se glad ut, det hjälper :)
Ha en bra dag!

15 maj, sista dagen för foderbeställning i maj!

Idag har jag tagit emot foderbeställningar och vi har jobbat med veden.
Tyvärr regnade det en del i dag så vi blev inte färdiga. Vi får fortsätta i morgon.
Hästarna får ledigt hela helgen :)
Skönt för dem och värre för oss som inte får ledigt en enda dag :/


14 maj, det tar den tid det tar!

Idag hade jag varmblodet i vår roundpen för första gången och gjorde join up på ca. 10 min i båda varven. Hon följde mig som en hund vart jag gick :)
Det som jag hade förväntat mig skulle ta den tid det tar, tog mindre tid än jag nånsin trodde skulle vara möjligt med den hästen. Hon har alltid protesterat högljutt för varje ny sak jag presenterat och det här gjorde hon bara helt klockrent :)

Jag har fortsatt med uppsittning och one rein stop och en del övningar i vår roundpen med quarterstoet. Hon hade lite åsikter om det tempot jag ville att skulle ha. Så det fick vi reda ut idag. 
Annars gick allt bra och alla är nöjda och glada!
Nu blir det lektioner i eftermiddag och vi ska hämta mer hö till hästarna.

13 maj


Idag har vi fortsatt övningen att stå och skicka i olika fållor.
Den här hästen har jättejobbigt när jag presenterar något nytt för den. Men det slutar alltid med att den är helt lugn och accepterar det jag begär av den.
Den andra hästen har jag tränat uppsittning på idag. Vi var i vår roundpen och tränade på avsaktning och stopp i gångarterna  skritt och trav först. Det var lite jobbigt innan hon förstod uppgiften, men hon löste det och vi kunde gå vidare med att sitta upp. Det var inga som helst problem att sitta upp och stiga av från båda sidor.

Det går framåt!

Idag har det hänt mycket för träningshästarna.
Vi repeterade det vi gjorde igår och det fungerade jättebra idag. Jag presenterade lite nya uppgifter och det gick strålande för båda hästarna.
Jag hann också med en egen ridtur på Trölla med Fruma som handhäst.
Nu åker jag till Norge en sväng:)
Ha dé!

12 maj, plan A blir plan B

Det har jag nämnt förut, det här med flexibilitet. Min plan igår höll inte.
När jag väl kollade av hästarna så blev det nåt helt annat som vi fick träna på. Men så är det med hästar. Igår var det en sån dag.
Att stanna och stå blev en övning för den ena hästen. Den hade väldigt svårt med att jag bestämde i vilken position den skulle stå. Jag vill att hästen ska stanna precis där jag berättar för den att den ska stå. Det kan vara vid sidan, framför, bakom eller var som helst. Stopp är stopp och det gick till slut efter att ha dansat runt hela ridbanan på två ben, typ. När hon väl kom över det traumatiska att jag skulle kontrollerade henne, så gick det jättebra:)
Den andra hästen övade jag ridning från marken och det fungerade rätt bra redan från början. Men sedan upptäckte jag att hon reagerade när jag tog henne där sadelgjorden ska sitta. Då fick jag jobba lite med det. Så vi kom inte längre än så igår.
Idag ska jag kolla det som vi lärde oss igår och se hur jag kan gå vidare.

11 maj, när lillan kom till jorden...

Det var i maj när göken gol...
Igår hörde vi göken för första gången. Den var några dagar senare än vanligt i år.
Idag ska jag sadla varmblodet och leka med henne i vår roundpen. Quartern är nog redo för en uppsittning idag. Spännande blir det:)
I eftermiddag blir det ridlektioner och jag tror det blir tid för egen ridning också.

10 maj, det är vardag igen!

Då är man inne i samma trall igen! Hästjobb hela dagen:)
Började dagen med att repetera lite med quarterstoet. Det gick som hejsan :) Hon var hur duktig som helst och jag kunde presentera lite nyheter för henne också.
Sedan var det varmblodsstoets tur och det gick också enligt planerna. Jag kunde utveckla övningarna lite, även för henne:)
Därefter har jag haft ridlektioner. Vi har varit både på ridbanan och gått en tur i skogen.
Dagen har gått väldigt fort. Vi har haft hagel och halv storm några gånger under dagens lopp. Mellan skurarna har det varit varmt och skönt i solen.

9 maj, vi är hemma igen!


Nu är vi hemma efter några dagar ute i värmlands vildmark! Vi är nu diplomerade packers. Utbildningen är genomförd av outfittern Peter Vester i Packstation Högfalls packkskola professionell.

Vi har ridit och övernattat ute på olika platser i skogarna i norra Värmland.

Vi har lärt oss massor av knopar och hur man packar hästar för att vara ute i flera dagar med packhästar.

Det har varit lärorikt och vi har träffat människor från olika delar av landet som har samma intresse av friluftsliv som vi har.

Vi har ätit gott varje dag.

Hästarna har skött sig bra och de har lärt sig stå uppbundna i picketline på dagtid då vi inte har ridit och på nätterna.

Våra hästar har fått lära sig att gå med främmande packhästar.

Vi ser fram emot hösten då vi ska göra en återträff och få lära oss ännu mer. Under tiden ska vi träna och packa våra hästar här hemma för kortare dagsturer och eventuellt någon övernattning.

2 maj, nu bär det iväg!

Då är det dagen D :) Packkurs i 6 dagar i norra Värmland. Återkommer lördag kväll.
Mycket att stå i dag. Smörja sadlarna, sälja lite mer foder, fylla hö i lådorna, sköta om hästarna och packa det sista.
Kent ska även massera några människor i dag innan vi åker.
Jag måste bara säga att vi har fantastiska grannar och vänner som ställer upp och kollar lite på våra hästar och gården när vi är borta.
För att inte tala om vår ena dotter som ställer upp som häst, hus, hundvakt :) Kram, gumman!

1 maj, packning pågår!

Igår provred och gick jag ganska länge i kängorna. Verkar funka bra och inget skav :)
Lastnigen gick bra efter att vi övertalat hästarna att det var OK. Idag ska vi köra en kortis med dem.
Jag tror att jag fått med mig allt till mig nu, vad gäller packning. Nu ska det bara med lite grejer till hästarna åxå.
Det är mycket att stå i när man ska var borta i en vecka. För att underlätta för hästvakten så förbereder vi allt. Det ska vara lätt och inte ta för mycket tid för henne.

RSS 2.0